{ "title": "Uyku Çiçeği", "image": "https://www.uykuda.gen.tr/images/Uyku-Cicegi-99.jpg", "date": "19.01.2024 06:10:14", "author": "Canan", "article": [ { "article": "Uyku Çiçeği, Üçgen şeklinde yaprağı olan dış görünüşte çok dikkat çeken mor renkli çiçektir. Mor ve pembe çiçek olarak değişir. Yonca çiçeğine benzer. Süs çiçeği olarak sevilenler arasındadır. Güneş batınca yaprağını kapatır ve içine doğru bükülür. Sabah güneşi doğunca açmaya başlar. Güneşi az olan alanda yetiştirilmesi çiçeğin büyümesini sağlar. Karanlık ortamı sever. Çiçek olgunlaşmaya başladığı zaman etrafına tohumunu döker ve çiçek çoğalır. Suyu ve toprağı sevdiği için yetiştiği alan uygun olmalıdır. Sürekli etrafında çoğalan çiçektir. Evde yetiştirilebilir. Ortam sıcak olduğu sürece dünyanın her bölgesinde yetiştirilir. Yılda 2 kez açar ve toplanır. Yaz ayında renkli görüntüsüyle etrafına cıvıl hareket oluşturur.

Uyku çiçeği farklı renkte bulunur. Çiçeğin doğada açmaya başlaması yaz ayının geldiğini simgeler. Mor, eflatun, sarı, kırmızı renk gibi farklı renkte olabilir. Fazla güneşi sevmeyen çiçek olduğu için kapalı mekânda yetiştirilebilir. Kaliteli toprakta yetiştirilmelidir. Çiçek su fazla istemez. Yeteri kadar çiçeğin köküne su verilmelidir. Çiçek kendi gövde dalında koparılıp başka yere ekilelebilir. Açan çiçek toplanabilir. Tomurcuk sürekli açmaya başlar. Çiçek solup kuruyana kadar açma işlemi devam eder.

Uyku çiçeğin bakımı nasıl yapılır?

Uyku çiçeği kendi bahçenizde yetiştirilebilir. Sıcak ortam fazla olmadığı sürece çiçek sağlıklı şekilde çoğalır. Sıcaklık oranı 13 dereceyi geçmemelidir. Çok sıcak olması çiçeğin solup yapraklarını dökmesine neden olur. Çiçeğin kökü kurumadan su verilmemelidir. İlkbahar ayında çiçek yetişmeye başladığı için yağan yağmur çiçeğin sulanmasına yeterli olur. Uyku çiçeği evde geniş saksı içinde yetiştirilebilir. Evin sıcaklık ortamı ılık olmalıdır ve çiçeğin toprağı temiz olmalıdır.
" } ] }