{ "title": "Uyku Terapisi", "image": "https://www.uykuda.gen.tr/images/Uyku-Terapisi-39.jpg", "date": "21.01.2024 09:22:38", "author": "selenay altun", "article": [ { "article": "Uyku terapisi, son zamanlarda sıkça adını duyduğumuz ve insanların uykusuzluk problemlerinin de artmasıyla beraber sıkça başvurulan bir tedavi yöntemidir. Uyku insan bedeninin tam anlamı ile işlevini yerine getirmesi açısından oldukça dikkat isteyen bir konudur. Dinlenme insan bedenini bir sonraki günün maratonuna hazırlar ve kişiye gerekli olan enerjiyi toplamasına yardımcı olur. Bu nedenden dolayı uyku en iyi dinlenme yöntemi olarak kabul edilir ve istisnasız her insanın en önemli ihtiyaçlarından biri olmuştur. Uyumak kimi zaman problemli olabilir. Bu kişinin yaşam standartlarına ve yaşam biçimine bağlı olarak bu problem artmaktadır. Eğer kişi yoğun bir iş temposu ile çalışıyor ve gün içinde aşırı strese maruz kalıyorsa bu kişide uyku sorunlarının yaşanması kaçınılmazdır.

Uyku Terapisi Nedir?

Uyku terapisi pek çok kişinin bilmediği ancak aynı zamanda gittikçe popülerleşen bir tedavi biçimidir. Bunu kişi kendi imkânları ile yapabileceği gibi aynı zamanda bunun için kurulmuş olan terapi merkezlerine giderek de bu desteği alabilirler. Sadece uykusuzluk değil uykudan verim alamam sürekli olarak irkilerek uyanma gibi etkenlerden dolayı kişi uykudan istediği verimi almamaktadır. Bu nedenden dolayı da kişi bir sonraki güne yorgun ve bitkin bir şekilde başlayarak giderek enerjisini düşürecek ve vakitsiz bir şekilde yorgun düşerek uykuya dalma ihtiyacı isteyecektir. Bu vakitsizlik nedeni ile de gece alması gereken uykuya dalamayacak ve bu şekilde yorgunluğu devredecektir. Bu yüzden kişiye uyku terapisi şart olacaktır. Uyku terapisi bu anlamda kişiye yardımcı olacaktır. Uyku terapisi uykuya kolay bir şekilde geçmesi için yapılan bir terapidir. Bu terapiye dair bilgilere ulaşmak için yazımızın devamını okumanız yeterli olacaktır.

Uyku Terapisi Nasıl Yapılır?

Uyku Terapisi için kişinin yatağı sadece uyumak için kullanılmalıdır. Gün içinde olabildiğince kişi yatağını kullanmamalıdır. Vakit geçirme için kesinlikle kullanılmamalıdır. Ardından kişi uykuya dalmadan önce her tarafın karanlık olmasında fayda vardır. Beyne giden sinyaller etrafın karardığını ve bu şekilde uyku vaktinin geldiğini ilgili merkeze gönderir. Bu şekilde kişinin uykusu gelmiş olur. Eğer uykuya dalmakta sorun yaşıyorsanız kişi hafif bir müzik eşliğinde uyuyabilir. Bunlara klasik müzikler örnek olabilir. Daha sonra kişi mutlaka göz bandından yardım almalıdır. Uyku terapisinde en önemlisi kişinin yatağının ortopedik ve vücut şekline uygun olması gerekmektedir. Aynı zamanda uyku terapisi için oda sıcaklığı muhafaza edilmelidir. Bu şartları yerine getirdikten sonra sizlerde evde uyku terapisini uygulayabilirsiniz.
" } ] }